Festival Vysoké hory Nitra sa nezadržateľne blíži.

Už túto sobotu vás privítame na Mestskom úrade v Nitre, kde bude pripravená prehliadky filmov, slovenských aj zahraničných, a prezentácií hostí, ktorý na festivale zavítajú. Počas 5 blokov programu s nami precestujete skoro celý svet, od Severnej/Strednej/Južnej Ameriky, cez Európu (Švajčiarsko, Škótsko, Nórsko, Balkán, Česko, Slovensko), ďalej Afganistan, Himaláje, Nový Zéland až po rozprávkové kráľovstvo vysoko v horách.
Vychutnáte si viaceré outdoorové aktivity, ako napr. turistiku, vysokohorskú turistiku, horolezectvo, vodáctvo (rafting a packrating), bicyklovanie alebo paraglajding. Spoznáte nové kultúry, nové miesta, očaria vás krásy prírody v rôznych kútoch sveta.

VYSOKÉ HORY NITRA | 16. ročník | 25. 11. 2023 od 9:00 | vstup voľný

PROGRAM
Nech sa páči program ďalšieho ročníka, ktorý pre vás pripravujeme. Viac o filmoch a prezentáciách nájdete tu.

Neoddeliteľnou súčasťou festivalovej soboty je aj fotovýstava. Návštevníkom ponúka možnosť spríjemniť si chvíle počas prestávok pohľadom na jedinečné zábery prírody a krajiny. Tento rok vystavia fotografie viacerí autori. Predstavujeme vám ich tu.

Nebude chýbať aj tradičné žrebovanie o hodnotné ceny, na ktoré sa mnohí návštevníci tešia. Na záver festivalu vyhlásime držiteľov festivalových cien – Ceny diváka, Ceny poroty za fotografiu a Hlavnej ceny.

Hlavní partneri VHN 2023:
Festival pripravujeme s finančnou podporou Mesta Nitra. Generálnym sponzorom je DYNAMIK HOLDING, a.s.

Autorom tohtoročného festivalového vizuálu je Pavol Doman, ktorý sa venuje grafickému dizajnu všetkého druhu. V tomto roku vytvoril logo našej environmentálnej akcie Jarné čistenie Zobora. Teraz pripravil aj vizuálnu identitu 16. ročníka nášho festivalu. Viac jeho prác nájdete na https://pavoldoman.myportfolio.com/.

Sledujte festivalový FB, postupne zverejňujeme aktuálne informácie.